Voorlichting
26-04-2018

Onze keten in beeld: Transport

Verantwoord transport is een belangrijk punt voor de VanDrie Group. Kalveren moeten niet alleen op de kalverhouderijen met zorg en aandacht worden behandeld, maar ook tijdens het transport.


De VanDrie Group is van mening dat om kalveren verantwoord te transporteren, je rekening moet houden met de kwaliteit van de transportmiddelen, ervaring van de bestuurder en de gezondheid van de kalveren. Kalveren mogen alleen vervoerd worden als ze minimaal 14 dagen oud zijn. Voor kalveren uit het buitenland geldt dat zij door een dierenarts gezond moeten worden verklaard voordat ze op transport gaan.  
Het meeste vervoer vindt plaats met Comfort Class vrachtauto´s. Deze wagens voldoen aan bovenwettelijke eisen. Zo zijn de wagens van binnen verlicht, hebben ze extra vering en zijn ze volledig afgesloten waardoor er geen tocht van buiten komt. Ten alle tijden kan het klimaat binnen de wagens afgestemd worden op de kalveren. Naast dit alles hebben de kalveren tijdens het vervoer de mogelijkheid om te drinken. 
Van de transporteurs wordt verwacht dat zij tijdens het transport de kalveren met zorg en aandacht behandelen. 
Gerrit Goud, Transporteur Levende Have bij Transportbedrijf E. Van Slot & Zn vertelt over zijn werk: “Nadat ik mijn vrachtwagenrijbewijs had gehaald, ben ik direct begonnen met het vervoeren van jonge kalveren. Dat is nu zo’n tien jaar geleden. Ik ben elke dag onderweg. Het mooie aan mijn werk vind ik de afwisseling: het rijden met de auto en het contact met de mensen en de dieren. Bij het laden en lossen is rust het ‘toverwoord’. We begeleiden de kalveren de wagen in en zorgen dat er een dikke laag stro op de bodem ligt, zodat de kalveren rustig kunnen staan of liggen. Ook als ik rijd, houd ik altijd rekening met de kalveren: rustig optrekken en remmen en langzaam door de bochten.”


  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding