Voorlichting
11-07-2022

T. Boer & zn stelt fietsen beschikbaar aan nieuwe Oekraïense medewerkers


Het familiebedrijf T. Boer & zn uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft sinds kort vijf nieuwe medewerkers uit Oekraïne die vanwege de Russische inval naar Nederland zijn gevlucht. De kalfsvleesproducent kwam via de Gemeente Zuidplas in contact met Oekraïense vluchtelingen en stelde het bedrijf open voor kennismaking. Masha Boer (Manager Coolstore T. Boer & zn) vertelt: “Via de Gemeente Zuidplas vernamen we dat veel van deze vluchtelingen op zoek waren naar een baan. Als een van de grootste werkgevers in de regio staan wij altijd te springen om nieuwe krachten. Eén en één werd zo snel twee.”

Het bedrijf organiseerde een rondleiding voor de geïnteresseerden en uiteindelijk zijn vijf Oekraïense vluchtelingen via onze inleenpartner JobPoint Royal gestart. Masha: “In onze Coolstore, waar we vlees verwerken en verpakken, kennen we een hele diverse cultuur. Deze vijf nieuwe collega’s passen daarom hartstikke goed. Maar natuurlijk geven we als familiebedrijf ook graag iets van onze Hollandse waarden mee. En wat is meer Hollands dan fietsen? Aangezien ze dagelijks meer dan 20 minuten moeten lopen om bij ons te komen werken, heeft T. Boer & zn een aantal fietsen aangeschaft bij Rijwielhandel Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel die aan hen in bruikleen worden gesteld.”

De relatie met de nieuwe medewerkers verloopt van beide kanten naar volle tevredenheid, geeft Masha Boer aan. “We zijn echt blij met onze nieuwe collega’s. Ondanks hun moeilijke persoonlijke situatie hopen we dat we bij kunnen dragen om hen een fijne, waardevolle tijd in Nieuwerkerk aan den IJssel te geven.”  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding