Voorlichting
12-04-2018

VanDrie Group verheugd met opening Chinese markt

Nederlands kalfsvlees mag, na jarenlange onderhandelingen, binnenkort geëxporteerd worden naar China. Voor de zomer zal een overeenkomst hiertoe door de Nederlandse en Chinese autoriteiten ondertekend worden. Dit is een belangrijk resultaat uit de handelsmissie naar China van minister-president Rutte en minister Schouten (Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit) die afgelopen week plaatsvond. Daadwerkelijke export is wel afhankelijk van toegangscontroles en audits die nog moeten plaatsvinden. De verwachting is dat dit in de herfst van dit jaar afgerond wordt.


De VanDrie Group is verheugd met de aangekondigde opening. De Nederlandse ambassade in China, het ministerie van LNV, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben enorme inspanningen geleverd om dit resultaat te boeken. “Ons bedrijf werkt al jaren aan het openen van de Chinese markt. We zijn dankbaar voor de gezamenlijke inspanning die is geleverd; het betekent veel voor ons en de Nederlandse kalversector in het algemeen”, zegt Henny Swinkels (Director Corporate Affairs VanDrie Group). 
De VanDrie Group verwacht dat met de opening kalfsvleesproducten nog beter gevaloriseerd kunnen worden. Swinkels: “Zowel voor slachtbijproducten als reguliere kalfsvleesproducten is afzet naar China interessant. Met deze overeenkomst mogen we in eerste instantie alleen starten met de export van vlees zonder been. Het is een begin.” De Chinese markt kent al jarenlang een flinke stijging van de vleesconsumptie door een stijgende welvaart. “De Chinese consument zoekt naar producten die voldoen aan strenge voedselveiligheidseisen. Nederlands kalfsvlees en slachtbijproducten voldoen aan alle gewenste vereisten. Kalfsvlees past perfect binnen de wensen en smaakbeleving van de Chinese consument”, geeft Henny Swinkels aan. 


  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding